ProfilQuarterenHesteneAvlUdstyrGalleriLinks
Logo picture
 

Hestene



Quarter hesten er i vores øjne en meget overset hesterace i Danmark. Quarteren er en super allroundhest, som ikke kun kan bruges til western, men som også gør sig godt i dressur, spring og ikke mindst turridning.

Billede af 2 Quarter føl

Quarteren udemærker sig ved et formidabelt roligt sind og en nysgerrighed, som gør den nem at arbejde med i hverdagen. Desuden er Quarteren lærenem og utrolig behagelig at ride, da dens rygsving er minimalt.

I 2006 var der 795 registerede danske Quarter horses. Ved udgangen af 2007 var der 887 registrerede quarter horses i Danmark, dette tal steg frem mod august i år til 950 dansk registrerede heste.
Så vi kan regne med, at nå det magiske tal; 1.000 registrerede Quarter Horses i Danmark, i løbet af første halvår af 2009.

Avlsmål:
Avlsmålet er kort og enkelt: Vi vil avle heste, som almindelige mennesker både kan omgås og ride.

Forklaringen er lidt længere. Der er to ting, vi mener, skal være tilstede for at skabe en brugbar ridehest: Et ordentligt eksteriør og et godt sind.

• Eksteriør.. Uden det, er der ingen garanti for, at hesten holder.
• Sind.... Uden det, er der ingen garanti for, at du kommer til at ride den.

Vores mål er at avle en hest, som alle kan ride og som med den rette træning kan gøres til en rigtig god hest, uanset om du vil have en god stabil showhest eller en dygtig ridehest. Personligt ønsker vi ikke at ride dårligt trænede heste i terræn, for os er det faktisk de heste, der bør være de mest velredne.

Vi vil altså ikke nødvendigvis avle den ene top tunede reining- eller showhest efter den anden. Men forsøge at avle de bedste heste, ud fra de optimale muligheder i valg af hingste, ikke kun fra danmark men også Europa og i resten af verden.

Når vi vælger en hingst til vores hoppe, er det efter grundige overvejelser, vi vil ikke benytte hingste, som ikke har ridebare afkom.

 

Altså skal hingsten have været så længe i avlen, at dens afkom er gamle nok til at blive redet og helst også af afkom med showresultater, så man har bedst mulig chance for at vurdere disse og deres resultater.

Vi vil gå hingstene, hopperne og afkommene efter hingstene efter i sømmene... Man finder mange oplysninger ved at lave lidt statistik.

Hvis hingsten er en dygtig pleasure/reining/cutting hest, er hingstens far/mor så ogå" en dygtig pleasure/reining/cutting hest? Eller ligger dens talent et helt andet sted? I så fald er talentet muligvis ikke nedarvet! Hvad med hingstens bedsteforældre?

• Er der nogle afkom efter hingsten, som er gamle nok til at blive redet?
• Bliver de redet?
• Hvilke personer bliver de redet af? Ungdomsryttere, voksne eller udelukkende trænere?
• Hvordan klarer de sig?
• Er der nogle afkom der er døde? Hvorfor er de døde?

I det der er et rigt udvalg af discipliner indenfor westernridning, har man brug for særlige egenskaber til de forskellige discipliner.

Hvilke egenskaber er det ønskværdigt, at disse heste har? Cuttinghesten? Væddeløbshesten? Reininghesten? Halterhesten?
Og hvilke af disse egenskaber, er det smart at blande og navnligt ikke at blande?

Dette er blot nogle af de ting, som vi har med i vores overvejelser, når vi skal vælge hingste til vores hopper.

Alt sammen for at opnå vores avlsmål:

Vi vil avle heste, som også almindelige mennesker både kan omgås og ride.

Avls samarbejde
CK Ranch har i 2009 indgået et avls samarbejde med Little Mule, da vi mener at delte erfaringer gør os alle bedre.

Skulle du have lyst til at købe et føl efter Beauty eller Sweetie bedes du derfor kontakte Lene Munk Andersen hos Little Mule for mere information.


 
Design and development by Kristoffer Jensen, CK Ranch - Copyright © 2008 CK Ranch - All rights reserved


Tilbage til forsiden